Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen Renovlies en vliesbehang?

Renovlies en vliesbehang hebben beide als doel een strakke afwerking te bieden, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Vliesbehang kan naadloos worden aangebracht en is over het algemeen geschikt voor een glad resultaat. Glasvliesbehang, een variant van vliesbehang, is beter geschikt voor het strak aanbrengen om hoeken en kan zelfs dubbel worden doorgesneden. Renovlies, aan de andere kant, kan zowel van glasvezel als van papier worden gemaakt. Dit heeft invloed op de verwerkbaarheid en duurzaamheid van het behang.

Is Renovlies altijd gemaakt van glasvezel?

Nee, Renovlies kan zowel van glasvezel als van papier worden gemaakt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van materialen. Tijdens een workshop kun je de eigenschappen van beide materialen ervaren en vergelijken om de beste keuze te maken voor jouw project.

Hoe bereken ik de benodigde hoeveelheid Renovlies behang?

Bij het bestellen van Renovlies behang is het belangrijk om rekening te houden met snijverlies. Het is raadzaam om tekeningen op te sturen voor assistentie bij het berekenen van de benodigde hoeveelheid. Overgebleven behang kan worden geretourneerd, waarbij je geld terugkrijgt. Dit geld kun je bijvoorbeeld gebruiken om een renovliestafel te huren, wat handig kan zijn voor het nauwkeurig snijden van het behang.

Welke voorstrijk is geschikt voor Renovlies?

Onze pakketten bevatten pastalijm die direct op de muur kan worden aangebracht. Deze lijm dringt in de muur door voor een goede hechting. Tijdens de workshop tonen we de juiste hoeveelheid lijm en andere essentiële stappen voor een optimale toepassing van Renovlies behang.

Wanneer moet ik Renovlies gebruiken?

Renovlies behang is ideaal wanneer je snel en kostenefficiënt behangklare muren strak wilt maken. Het wordt vaak toegepast bij nieuwbouwmuren om ze strak en duurzaam te maken. Ook bij renovaties kan Renovlies een uitstekende keuze zijn voor het verkrijgen van een glad en naadloos oppervlak.

Hoe werkt het retourproces voor overgebleven Renovlies?

Het retourneren van overgebleven Renovlies behang is eenvoudig en voordelig. Je kunt het overgebleven materiaal retourneren, mits het minimaal 2 kilogram weegt. Wij bieden competitieve prijzen voor het geretourneerde materiaal en zorgen voor een snelle en efficiënte terugbetaling. Met deze service willen we bijdragen aan een duurzamere bouwpraktijk en klanten belonen voor hun bewuste keuzes.

Wat is het beste renovlies behang?

Bij het selecteren van het beste renovlies behang zijn verschillende factoren van belang, waaronder de kwaliteit, dikte en dekkracht. Een populaire keuze is het assortiment van Scandia, met opties zoals Scandia 1395 (voorgeschilderd renovliesbehang, 160 gram), Scandia 1392 (renovliesbehang, 150 gram) en Scandia 11189 (renovliesbehang, 170 gram). Deze varianten staan bekend om hun duurzaamheid, eenvoudige installatie en gladde afwerking.

Hoeveel kost renovlies behang per m2?

De kosten van renovlies behang per vierkante meter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het werk, het merk en de kwaliteit van het behang. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €15 en €30 per m2. Het is raadzaam om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Kan ik zelf renovlies aanbrengen?

Ja, renovlies aanbrengen is een haalbaar doe-het-zelfproject voor de meeste mensen. Het is zelfs aan te raden om het zelf te proberen, omdat dit geld bespaart en een bevredigend resultaat oplevert. Begin met het aanbrengen op een rechte, makkelijke muur, zoals die in een slaapkamer, om ervaring op te doen en het proces onder de knie te krijgen.

Is renovlies behang moeilijk?

Hoewel het zelf aanbrengen van renovlies behang misschien niet extreem moeilijk is, vereist het wel geduld, zorgvuldigheid en enige vaardigheid. Het proces kan enkele dagen in beslag nemen en het kost tijd om handigheid te ontwikkelen. Het is essentieel om de juiste technieken te leren en te oefenen voor een bevredigend eindresultaat.

Hoe dik moet Renovlies zijn?

Renovlies behang is verkrijgbaar in verschillende diktes, waarbij de meest gangbare opties variëren tussen 120 gram, 150 gram en 180 gram. De keuze voor de juiste dikte hangt af van factoren zoals de gewenste duurzaamheid, de onderliggende muurcondities en persoonlijke voorkeuren voor het eindresultaat.

Hoe glad moeten de muren zijn voor Renovlies?

Voordat renovlies wordt aangebracht, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de muren volledig glad en vrij van oneffenheden zijn. Dit omvat het repareren van eventuele gaten of scheuren, het vullen van oneffenheden met vulmiddel en het grondig schuren van de muur om een egale ondergrond te creëren.

Wat is goedkoper Renovlies of stucen?

Over het algemeen is renovlies behang gemiddeld 15% goedkoper dan het laten stucen van muren. Hoewel de initiële kosten van renovlies behang lager kunnen zijn, moet ook rekening worden gehouden met factoren zoals duurzaamheid, onderhoud en esthetiek bij het maken van een keuze tussen renovlies en stucwerk.

Wat is beter Renovlies of glasvlies?

Bij het vergelijken van renovlies en glasvlies behang, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de gewenste eindresultaten en de onderliggende muurcondities. Renovlies behang is over het algemeen sterker en dekt beter dan glasvlies behang, wat resulteert in een glad en naadloos oppervlak.

Welke dikte Renovlies behang?

De meest gangbare dikte voor renovlies behang is 150 gram, wat ideaal is voor een breed scala aan toepassingen. Deze dikte biedt een goede balans tussen gebruiksgemak, duurzaamheid en dekking van kleine oneffenheden op de muur.

Welke ondergrond voor renovlies?

Renovlies behang kan worden aangebracht op verschillende ondergronden, waaronder pleisterwerk, hout, MDF en gyproc. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond schoon, droog en glad is voordat het behang wordt aangebracht, om een optimaal resultaat te garanderen.

Hoeveel lagen verf op renovlies?

Afhankelijk van factoren zoals de kleur van de verf en de kwaliteit van het vliesbehang, kan het nodig zijn om één of twee lagen verf aan te brengen op renovlies behang. Voor donkere kleuren wordt meestal aanbevolen om twee lagen aan te brengen voor een optimale dekking en een uniform eindresultaat.

Hoe lang moet renovlies drogen voor schilderen?

Over het algemeen duurt het drogen van renovlies behang ongeveer 24 tot 48 uur voordat het geschikt is voor schilderen. De droogtijd kan echter variëren afhankelijk van omgevingsfactoren zoals luchtvochtigheid en ventilatie. Het is belangrijk om het behang voldoende tijd te geven om volledig te drogen voordat met schilderen wordt begonnen, om problemen zoals verfblaasjes te voorkomen.

Frequently Asked Questions

Find answers to commonly asked questions about our products and services.

Scroll naar boven